tirsdag den 12. juni 2012

Jeg beundrer

Jeg er  næsten grædefærdig ved tanken om, at jeg snart skal tilbage efter at have været i en haveparadis. Sikke en kontrast.
Nu har vi kørt i Holland i fire dage. I provinsen. Laangt ude på landet. Jeg har set måske to en lille bitte smule forsømte huse og haver. Jeg overdriver ikke. Ideelle græsplæner, velholdte huse og ikke mindst pragtfulde blomstrende haver. Også deres almene boligblokker. Blomster, buske, statuer over det hele. Nogle steder måske lidt malplacerede, måske lidt for meget og sukkersødt. Men hellere det end rungende ligegyldighed med sine omgivelser.
Jeg har sammelignet indkomster i de to lande-Holland og Danmark. Leveforholdene. Huspriser. Ikke en eneste faktor er til hollænderes fordel. Hollændere tjener meget mindre, betaler selv lovpligtige sundhedforsikringer, huspriserne er lige så høje som i Danmark.Arbejdsugerne er længere. Og alligevel formår de at skabe noget så fantastisk omkring sig. Så det er ikke det økonomiske, der afgør, om landet ser indbydende og velholdt ud.
Jeg tror det er kulturen. Uskrevet lov, forpligtelse. At her vil vi gerne bo lækkert. Dejligt, blomsterrigt. Her vil vi gerne haver, pyntede hoveddøre, vinduer. Vil gerne skønhed og kvalitet.
Hvad er det, der gør, at der er sådan en kontrast mellem de to lande, som har en sammenligningsrundlag? De er begge to landbrugslande, klimamæssigt er der heller ikke de store forskelle. Historisk set har hverken Danmark eller Holland været hærget af krig eller kommunisterne.
Men dem, der er ligeglade med skønhed læser heller ikke min blog.

Og nu kommer der billedkavalkade.
Og det kun en lille bitte udpluk, hvad der lykkedes at fotografere. Hver eneste hus har noget spændende havemæssigt.
Ih, jeg glæder mig at komme hjem og...ordne have :)


4 kommentarer:

 1. Ja det ser fint ud dernede i Holland, men jeg bliver nu i Danmark alligevel, så må jeg lukke øjnene for de upassede huse og haver. Jeg synes nu alligevel at Danmark er et smukt land, og jeg har ikke lyst til at bo andre steder.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Labas Kristina :)
  man neteko keliauti po Olandiją, bet ką gali žinoti gal kada pakeliausiu :) ačiū už trumpą kelionę su jūsų pagalba, esu sužavėta grožiu kurį parodėte :)
  sėkmės ieškant meilės, ramybės ir grožio :)
  linkėjimai iš Vilniaus
  Nijolė

  SvarSlet
  Svar
  1. Aciu, Nijole, uz grazu komentara, labai malonu:)
   Na, o nuotrauku idesiu daugiau, cia nuostabu, tokiu graziu veju ir gelynu neesu niekur maciusi. Grizusi namo, eisiu pirkti bukmedziu burbulu.
   O jeigu kada noresit sau pasidovanoti kelione, vaziuokit i Olandija. Ir butinai i uzmiescius, nes miestai nera labai idomus.

   Slet
 3. Ih, hvor har vi samme smag, Kristina. Og jeg klør også på med krum hals, men det kommer til at tage sin tid, når man laver sine buskbomstiklinger selv. ;)

  SvarSlet

Jeg elsker at læse jeres kommentarer. Hold dig ikke tilbage, sig, hvad du mener;)