mandag den 30. januar 2012

Sne(glad?)

Blev vækket i dag efter en nattevagt af lyden af sne, som gled og faldt ned af vores tegltag. Hyggeligt, men træls, fordi jeg ville egentligt gerne ha' sovet mere end kun de 5 timer...
Men hvad. Op og i tøjet og igang, fordi solen skinnede til den store (som den store) guldmedalje. En kop kaffe og en gåtur  med basserne, i en lille skov vi har lige i nærheden.
Fik mere og mere energi og kom i tanker om, at i Vilnius, i Litauen er det en tradition, at de glade husmødre sender deres ægtefæller ud i sneen med alle de løse tæpper, der er i hjemmet. Ud med tæpperne, ned i sneen med dem, med "ansigtet" mod jorden og i gang med at banke med en tæppebanker! Efter sådan en solrig vinterdag, hele baggården havde tæppernes aftryk i sneen, typisk røde farver og skidt. Som sagt så gjort, både tæpperne og mig blev gevaldigt opfriskede:)
Efter at have læst om erstatningspligt, i tilfælde en uventet (eller uinviteret) gæst falder ned af din snedækkede trappe, skyndte jeg mig at gå ud og være en lovlydig borger. Vi har ingen fortov, så jeg ryddede kun adgang til ejendommen og trappen. Nu er gæster velkommen igen:)) Nye Fiskars sneskovl gjorde lykken. 
Og mejserne blev forkælet med en ny foderautomat og mejsebolde. Nu må sneen komme an!
Sidder her med en litauisk økologisk duftlys tændt og nyder min aften.
Fordi jeg ved-forår er på vej.

sojų vaško žvakė


2 kommentarer:

  1. Hold da op, du har været flittig i dag, og det ovenpå en nattevagt. Jeg kendte godt nok det der med tæpperne, har prøvet det en gang, men nu har jeg ikke sådan et løst tæppe mere.

    SvarSlet
  2. FORTRYLLENDE dag... Go idé med tæpperne - kan være jeg mander mig om til at gøre det samme imorgen!

    SvarSlet

Jeg elsker at læse jeres kommentarer. Hold dig ikke tilbage, sig, hvad du mener;)