fredag den 23. september 2011

Om orden

Jeg har kørt en tur idag, gennem landsbyer, små byer og så mange gamle murermestervillaer og parcelhuse. Nogle med romantiske, levende og utæmmede haver, andre-med fascistiske hække-snorlige, med granitskærver i forhaverne og ideelle græsplæner. Ikke en eneste ukrudt mellem fliserne, to ens glaserede krukker ved hoveddøren med buksbom i.
Og hvordan er det hos mig? Du kan finde alt- både rod, ujævn græsplæne, som jeg er ked af, romantiske roser og lavendler ved stien til huset, afskallet maling på gavlen (oh, det trænger til at blive malet..jeg ved det godt), flotte høje solsikker og strittende hæk...mindst to ufærdiggjorte projekter, som ligger rundt... Og når jeg ser alt den uorden, har jeg et stort ønske  at det skulle være anderledes, men på den anden side vil jeg ikke ende med det totalt velplejede, og sjæleløse ydre, uden nedfaldne blade, uden revner i facaden, uden det, der minder os om, at naturen kan vi ikke styre. Der er intet i vatter i naturen. Den er uforudsigelig, vild og sin egen herre...Sjæleløse haver er kedelige, intetsigende, tomme. Sjæleløshed er der meget af.
Del jeres meninger om det, dem vil jeg gerne høre. Hvor meget tid bruger I på at holde haven ren og velplejet? Er I alene om det? Hvad er en flot have for jer?

4 kommentarer:

 1. Kære Kristina
  Det er et rigtig godt indlæg, du har lavet der. Jeg ønsker i hvert fald ikke granitskærver i forhaven og snorlige hække.
  Jeg ønsker mig en levende have, som er i stadig forandring og med mere end et ufærdiggjort projekt.
  Jeg bruger meget tid på at holde haven ren, men jeg har også 1800 m2 og den er absolut ikke pinlig ren. Jeg har min mand med til det grove arbejde, resten klarer jeg selv.
  Læs med på min blog, så kan du se, hvad en flot have er for mig.
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hejsa.
  En flot have for mig, er en have med græsplæne ( den giver ro).
  Velplejet......men trivsel.
  Jeg har tilføjet mig som følger af din blog.
  Ønsker dig en god week-end.
  Knus Hanne Bente
  www.finus. dk

  SvarSlet
 3. Tak Lisbeth og Hanne Bente, det luner med kommentarer, med meningudvekslinger m.m. Jeg har også tilføjet jer til min blogliste, knus.

  SvarSlet
 4. Hej Kristina - du slår hovedet på "sømmet", synes jeg. For i en have skal man kunne se liv og levet liv og selvom det er rart, når det ikke flyder for meget (både for den der skal se på det og for den der skal rette op på det), så er det heller ikke rart at være i en "bevidstløs og sjæleløs" have.
  Hos mig er det en udfordring at få en fin og hyggelig have. Jeg har haft den i 12 år, hvor af de 101/2 var med fuld skrue på karrieren og derudaf. Og det sidste 11/2 år med stor passion i haven. Samtidig er jeg syg, så det er med stor tålmodighed og små skridt og mange åbne "projekter".

  Du er velkommen til at få syn for sagen på min blog.
  Kh. Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet

Jeg elsker at læse jeres kommentarer. Hold dig ikke tilbage, sig, hvad du mener;)